Nieuw-Zeeland, mooie eilanden aan de andere kant van de wereld
Nieuw-Zeeland ligt aan de andere kant van de wereld, het is de verste plaats op aarde waar je naartoe kan. Het land is eerst bewoond door polynesische kolonisatoren die vanuit Hawaï in hun boten de hele Stille Oceaan overstaken om zich hier te vestigen in het land dat zij Aotearoa, land van de lange witte wolk, noemden. De maori waren lang heer en meester over deze eilanden, tot de blanke kolonisatoren kwamen en het land Nieuw-Zeeland noemden. Vandaag maken we hier kennis met de afstammelingen van zowel de oorspronkelijke bewoners als de Europese kolonisatoren, in een land waar het natuurschijn ongemeen gevarieerd is.

De mens, een late kolonisator in dit land
Nieuw-Zeeland is ook één van deze stukjes aarde dat al vroeg van het grote moeder continent afgescheurd is en daarna zijn eigen weg gegaan is. De evolutie heeft hier zijn eigen gang gegaan en zo zijn er unieke dieren en planten tot ontwikkeling gekomen. Roofdieren en de grootste predator van allen, de mens, is hier niet ten gevolge van de evolutie tot leven gekomen. Het is pas in het begin van onze tijdrekening ongeveer dat de eerste Polynesische zeelui hier met hun boten aankwamen om zich te vestigen. Met hen kwamen enkele predatoren zoals ratten mee, die het ecologisch evenwicht in dit land begonnen te verstoren. Beter werd het er niet op toen ook de blanken uit Europa kwamen. Nog meer predatoren en ook voor het eerst oorlog tussen Maori en blanken waren het gevolg. Sinds de komst van de mens zijn er reeds verschillende diersoorten uitgestorven, maar gelukkig hebben we ingezien dat het zo niet verder kan en wordt tegenwoordig de hele fauna en flora grondig beschermd.

Reisroute:
België - Christchurch - Akaroa -Christchurch - Tekapo - Omarama - Dunedin - Balclutha - Invercargill - Stewart Island - Invercargill - Te Anau - Doubtful Sound - Te Anau - Queenstown - lake Wanaka - lake Moeraki - Fox - Punakaiki - Akaroa - Christchurch - Rotorua - Te Puke - Pauanui - Pokeno - België

Reisdatum:
06.01.2018 - 28.01.2018