Een waaier aan culturen
Indonesië is dan wel het grootste moslimland ter wereld maar buiten de religieuze meerderheid leven hier nog tal van bevolkingsgroepen die hun oeroude gebruiken in ere houden. Op Sumatra vinden we matriarchaal gestructureerde gemeenschappen. Op Sulawesi is er een vorm van voorouderverering waarbij de doden als mummies een nieuwe verblijfsplaats krijgen en waar begrafenissen een feest zijn. Op Kalimantan maken we dan weer kennis met de cultuur van de Dayaks, ooit koppensnellers.

Dans, muziek en theater
In Indonesië zijn muziek en dans nooit veraf. De tribale groepen vieren hun rituelen met typische dansen en muziek. De meer sedentaire bevolkingsgroepen houden van muziek en dans in traditionele voorstellingen met schaduwspel. Op andere plaatsen maken de lichamen prachtige bewegingen op het ritme van de muziek. Soms zijn er ook oorlogsdansen. Muziek en dans maken deel uit van het leven.

Fauna en flora in een prachtige natuur
De variatie aan planten en dieren in Indonesië is enorm groot. Er zijn verschillende soorten primaten, waarvan de oerang oetans ,die het meest verwant zijn met de mens, de bekendste zijn. Er zijn nog veel meer bijzondere apensoorten, er zijn tijgers, reptielen, insecten en heel veel vogelsoorten. Ze leven allemaal in een prachtig landschap dat varieert van palmwitte stranden tot een glooiend gebergte en een ondoordringbaar oerwoud.

Reisroute:
België - Medan - Nias - Medan - Bukit Lawang - Brastagi - Parapat - Samosir - Sipirok - Bukittinggi - Padang - Yogjakarta - Prambanan - Borobudur - Yogjakarta - Mojokerto - Tosari - Bromo vulkaan - Ljen - Kawah ljen krater - Surabaya - België OF Makassar - Sengkang - Tempe meer - Enrekang - Rantepao - Makassar - Balikpapan - Pampang - Loa Janan - Mahakam rivier - Muara Muntai - Mancong - Tanjung Isuy - Muara Muntai - Melak - Tering - Melak - Kersik Luwai - Eheng - Tenggarong - Denpasar - Ubud - Danpasar - België

Reisdatum:
06.07.2018 - 25.07.2018 (Enkel Sumatra, Nias, Oost-Java)
06.07.2018 - 05.08.2018 (volledige reis)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>