Minderheden in Zuid-Oost India
Langs de Indische kust tussen Kolkata en Chennai en in de heuvels van het hinterland ervan leven verschillende groepen adivasi, zoals de tribale groepen door de hindoes genoemd worden. Deze volkeren hebben allen hun eigen cultuur proberen te bewaren en leven soms nog volgens een eeuwenoud patroon, streng verankerd door hun sociale status en afkomst.

Odisha
Odisha, gelegen aan de oostkust van India, telt meer dan 34 miljoen inwoners. Het platteland en de bergen zijn de thuisbasis van verschillende etnische groepen. Deze groepen, die samen 23 procent van de bevolking uitmaken, behoren allemaal tot de originele kolonisten van Orissa, de adivasi. Elk van deze 60 minderheden heeft zijn eigen wekelijkse kleurrijke tribale markt. Hun dorpen zijn over het algemeen klein en liggen dicht bij de rivieren. Hun artistieke vaardigheid is duidelijk te herkennen in hun kleding, sieraden, muurschilderingen, ambachten en houten gravures en decoraties..

Chhattisgarh
Chhattisgarh, het oostelijk deel van het vroegere Madhya Pradesh, bestaat uit 16 districten.En derde van de bevolking bestaat uit traditionele stammen zoals Gond, Baiga, Muria en Maria om maar enkele van de meer dan 40 te noemen. Het zijn handige vaklui die nog steeds op ambachtelijke manier tal van gebruiksvoorwerpen maken. Hun kleurrijke traditionele dansen doen ons soms denken aan deze uit Afrika.

Andhra Pradesh
Het noorden van deze staat is niet enkel bekend om zijn historische sites en prachtige tempels maar hier leven in de omgeving van de hoofdstad Hyderabad nog bevolkingsgroepen zoals de Banjara, ook wel Lambadi genoemd. De meeste oudere vrouwen in deze dorpen dragen nog steeds hun traditionele kledij en zijn rijkelijk versierd met zilveren sieraden.

Reisroute:
België - Bhubanashwar - Konark - Puri - Phulbani - Rayaguda - Chatikona - Jeypore - Onukudelh - Jeypore - Kunduli - Jeypore - Baligaon - Jeypore - Kotpad - Jagdalpur - Kondagaon - Raipur - Kawardha - Bhoramdeo - Kawardha - Raipur - Hyderabad - België

Reisdatum:
01.12.2017-17.12.2017


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>