Kleurrijke volkeren en feesten in Guizhou
De provincie Guizhou in het zuidwesten van China is een smeltkroes van verschillende volkeren, elk met hun typische kleurrijke kledij en traditionele gebruiken. In Guizhou leven er meer dan 14 verschillende etnische groepen waarvan de Miao de grootste is. Verder ontmoeten we ook de Bouyei, Shui, Yi, Yao, Dong en de Gejia. De borduurwerken met vooral drakenmotieven, die de Miao en Bouyei maken, zijn een knap staaltje van vakmanschap. We maken verschillende lokale feesten mee, het zijn altijd spectaculaire gebeurtenissen.

Een pracht aan landschappen: rijstterrassen en koolzaadvelden
De eeuwenoude rijsterrassen van de Hani bevolking in de omgeving van Yuanyang zijn wereldberoemd. Tussen december en maart zijn ze op hun mooist, omdat ze in deze periode gevuld zijn met water en een beeld geven van talloze spiegels. Er zijn vele uitzichtpunten die ofwel bij zonsopgang ofwel bij zonsondergang de mooiste beelden opleveren. In februari en maart staan ook de koolzaadvelden in de omgeving van Luoping en Xingyi in bloei. De velden omgeven door kalksteen heuvels bieden een zee van geel tot aan de horizon, je ruikt hier de lente.

Kleurrijke minderheden
In Yunnan bezoeken we het gebied dicht bij de noordgrens van Vietnam. Hier zien we regelmatig traditionele markten, ze volgen echter niet onze weekdagen maar worden gehouden om de 4, 5, 6 of ook 7 dagen. De route en reisdatum is zo gekozen dat we de voornaamste van deze markten zullen bezoeken. We ontmoeten hier onder andere de Miao, Hani, Yao, Yi, Zhuang en Bai minderheden. De meeste van deze bevolkingsgroepen dragen nog steeds hun traditionele kledij en deze markten bieden ons dan ook een goede gelegenheid om deze mensen te observeren.

Reisroute:
België - Guiyang - Rongjiang - Kaili - Guiyang - Anshun - Xingyi - Luoping - Puzehei - Qiubei - Funing - Mengzi - Jianshui - Yuanyang - Jinping - Nafa - Jinping - Mile Kunming - België


Reisdatum:
18.02.2018 - 14.03.2018


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>